Träna din hund i att säga till när den vill gå ut!

Träna din hund i att säga till när den vill gå ut!

Ett bra och roligt sätt att träna din hund är att få den att kommunicera med dig när den behöver gå ut, genom att lära hunden att ringa på en bjällra. Det här lärs ut bäst till hundar som är nästintill rumsrena och föredrar att kissa ute, till matte och husses stora lycka. Bjällran gör att du slipper en vovve som krafsar på dörrar eller skäller, för husfridens skull.

Så här tränar du din hund att ringa på en bjällra för att tala om för dig att det är dags att rastas.

1. Introducera bjällran:
Visa din hund bjällran. Om hunden rör den med nosen, belöna med en godbit. När hunden rör på bjällran varje gång du visar den, fortsätt till nästa steg. Viktigt: Ta bort bjällran när du inte övar med den.

2. Ringa på bjällran
Visa hunden bjällran och ge endast en godbit när hunden ringer klockan genom att röra den. När hunden ringer på bjällran varje gång du visar den, fortsätt till nästa steg. Viktigt: Ta bort bjällran när du inte övar med den.

3. Ringa på bjällran vid dörren
Häng upp bjällran vid dörren som du vill att din hund ska använda, visa tydligt bjällran för hunden. Ge en godbit när hunden ringer på den. Så fort hunden ringer på bjällran varje gång du pekar på den, fortsätt till nästa steg. Viktigt: Ta bort klockan när du inte övar med den.

4. Ringa på bjällran vid dörren för att gå ut
Sätt din bjällra vid dörren. Låt hunden se när du lägger en godbit utanför dörren. Stäng dörren och peka sedan på bjällran. När hunden ringer på bjällran, öppna dörren och låt hunden få godbiten. När hunden ringer på bjällran direkt efter att du lagt en godbit utanför, fortsätt till nästa steg.
Viktigt: Lämna kvar bjällran vid dörren.

5. Nu är det på riktigt!
Nästa gång du tror att hunden måste rastas, gå med till dörren och peka på bjällran. När hunden ringer på den, öppna dörren och låt den utföra sina behov. Belöna med en godbit när hunden är klar. Varje gång du släpper ut hunden för att rastas, be den att ringa på klockan först och belöna med en godbit när hunden slutat ringa.

6. Underhåll den nya kunskapen
Låt bjällran stå vid dörren och när hunden ringer så låt den gå ut och rastas. Om hunden börjar leka eller göra annat ute, ta in hunden direkt. Det kommer att hindra hunden från att ringa på bjällran när hunden ser en ekorre (eller åtminstone hindra hunden från att lära sig att den kan få dig att låta den leka istället för att bara rastas).

Vi hoppas att dessa instruktioner hjälper vovven att kommunicera med dig på ett bättre sätt när det är dags att rastas. Tänk bara på att det är extra viktigt att hunden inte får leka eller göra annat kul när den blir utsläppt, annars får du snabbt en vovve som kommer ringa på bjällran hela dagarna.

Share this post


You've just added this product to the cart: