Här hittar du Hund Till Hunds e-magasin, med praktiska tips & råd för dig som hundägare, inspiration, träningstips, tävlingar och mycket mer!

Svalka & solskydd – Undvik att hunden drabbas av värmeslag

Här kan du läsa mer om varför hundar får värmeslag men framförallt hur du kan undvika det! Det är vårt ansvar att se till att hundarna in drabbas!

Kosttillskott för hund

Det är inte så längesen sällskapsdjur fick leva på våra matrester, men forskning om näringslära för hund har kommit långt de senaste åren. Man har sett att det finns ett stort intresse hos hundägare att ge sina hundar det allra bästa…

Träna hunden att inte dra i koppel!

Hunden kan fortfarande gå framför, det väsentliga är att se till att kopplet endast är något spänt och ni inte har en ständig dragkam. Ni ska aldrig hamna i ett läge där hunden blir framåtlutad och försöker trycka/dra sig fram.

Tips till dig som ska välja mellan sele eller hundhalsband

Det finns inget enkelt svar som passar alla hundar och ägare. Det finns självklart både fördelar och nackdelar med båda dessa. Men här kan du läsa lite mer kring vad du ska tänka på och vilka fördelar som finns med halsband och sele.

Hundens fantastiska nos - Så fungerar den

Föreställ dig att komma in i ett stort men tyst och nedsläckt rum. Du kan inte se något förutom mörker men ändå så vet du hur rummet ser ut och vad som finns i det. Du vet hur många personer som finns i rummet och om det är någon du känner.

Jästsvampsinfektion på hund

Har ni någonsin sett rödbruna missfärgningar på tassar, klor eller runt läpparna på en hund? Det är väldigt vanligt och kan bero på jästsvamp. Den goda nyheten är att jästsvamp är lätt att behandla men den underliggande orsaken…